HR Summit، اولین کنفرانس مدیریت منابع انسانی صنعت سلامت

 جایگاه مناسب مدیریت منابع انسانی در سازمانها

اولین کنفرانس مدیریت منابع انسانی در صنایع سلامت به همت گروه روما و با استقبال و مشارکت قابل توجه فعالان این حوزه در تاریخ پنج شنبه 1398/6/7 در محل مرکز همایشهای بین المللی رایزن برگزار گردید.

اولین کنفرانس مدیریت منابع انسانی صنعت سلامت، مرکز همایشهای بین المللی رایزن

بیش از 40 شرکت دارویی ، 10 شرکت فعال در حوزه سلامت و بر اساس چشم انداز در نظر گرفته شده توسط کمیته علمی برگزار کننده و جهت فراهم آوردن فضای به اشتراک گزاری تجربیات سازنده و دانش عملی خارج از صنعت ، نمایدگانی از برندهای مطرح کشور نظیر اسنپ، علی بابا، سامسونگ در همایش شرکت کردند.

دکتر بابک علوی، استاد دانشگاه صنعتی شریف در اولین HR Summit

در ابتدای اولین اچ آر سامیت و پس از معرفی مختصر دلایل و اهداف آغاز این حرکت توسط دبیر علمی اجرایی همایش، جناب آقای دکتر بابک علوی استاد دانشگاه صنعتی شریف و یکی از برجسته ترین متخصصین حوزه منابع انسانی در کشور، در سخنرانی آغازین تحت عنوان ” چارچوبی مفهومی برای پرورش مدیران منابع انسانی ” به معرفی و تبیین الگویی برای شایستگی های مورد نیاز مدیریت منابع انسانی پرداختند و ابعاد و معیارهای این مدل را معرفی نمودند.

 سپس آقای دکتر حمیدرضا جعفری به معرفی و ارائه نتایج مرحله اولیه پیمایشی بر اساس همین مدل پرداخت که سوالات آن توسط دانشجویان مقطع ارشد دانشگاه شریف و با مشارکت 3 کارگروه از رده های مدیریتی 7 شرکت دارویی کشور و با جمع آوری نظرات اولیه 100 نفر از مدیران فعال در آنها طراحی، بازنگری و به اجرا درآمد. در این پیمایش افراد در 4 رده سازمانی به پرسشنامه ای در حدود 100 سوال پاسخ داده بودند و از شرکت کنندگان در همایش اچ آر سامیت دعوت به عمل آمد تا در فاز دوم و مرحله اصلی این پیمایش مشارکت نمایند تا اعداد و ارقام مستند تر و قابل اتکا تر از یک مشاهده صرفا توصیفی باشد.

اولین پنل در اولین HR Summit

   به دنبال ارائه نتایج اولین گفتگوی جمعی متخصصین با حضور جناب آقای دکتر علوی، جناب آقای دکتر نیما فرامرز از انجمن مدیریت منابع انسانی ایران و نیز جناب آقای دکتر میرعلی سیدنقوی استاد دانشگاه علامه طباطبایی و با گردانندگی آقای دکتر جعفری آغاز شد. در این بخش هر یک از اساتید مختصرا به سوالات گرداننده پاسخ گفتند و نظرات اولیه خود را بر نتایج حاصل از مرحله اول پیمایش ارائه نمودند. خروجی ملموس این گفتگو زمینه های فراوانی برای بحث و بررسی عمیق تر در همایش ها و کارگاه های پیش رو را فراهم آورد. موضوع بسیار مهم در خاتمه این گفتگو این بود که: 1) در حوزه مدیریت منابع انسانی در کشور کارهای بسیار خوبی شروع شده است که البته کافی نیست و کماکان این حوزه در سازمان ها مظلوم و بعضا مغفول واقع شده است. 2) مدیریت منابع انسانی صرفا وظیفه واحد منابع انسانی نیست و این کار یک وظیفه دسته جمعی است که بدون مشارکت ناممکن خواهد شد. 3) زمان آن رسیده که تئوری پروفسور چارلز هندی یعنی منحنی دوم در حوزه مدیریت منابع انسانی در ایران آغاز شود و این یک تلاش جمعی خواهد بود.

   از اساتید دعوت به عمل آمد تا در برنامه ریزی و تهیه نقشه راه عملیاتی با گروه روما و انجمن مدیران منابع انسانی صنعت دارو مشارکت نمایند. به علاوه بر اساس پیشنهاد یکی از فعالان صنعت سلامت حاضر در جلسه، بنا شد هیئت مدیره انجمن مدیریت منابع انسانی صنعت دارو، بررسی تبدیل آن به صنعت سلامت جهت جامعیت بیشتر را در دستور کار قرار دهند.

بخش نظرسنجی مشارکتی زنده، دکتر حمیدرضا جعفری، اولین HR Summit

   سپس در ادامه دکتر جعفری به ارائه یک نظرسنجی زنده مشارکتی با مشارکت فعالان و متخصصین حاضر در همایش پرداخت که در آن با طرح 54 سوال در 4 حوزه “جذب نیرو”،”برنامه توسعه”،”ارزیابی عملکرد” و ” نظام نگهداشت نیرو و پرورش استعدادها” ، و با مشارکت و استقبال شرکت کنندگان، نظرات جمع آوری و زمینه گفتگوهای بعدی بیشتر فراهم شد. طراح سوالات، آنها را بر اساس بازتاب مشکلاتی دانست که در یک دهه گذشته از زبان همکاران خود که در صنعت دارو فعال بوده اند دانست.

دومین پنل در اولین HR Summit

  در ادامه دومین گفتگوی کنفرانس با حضور دو تن از مدیران عامل باسابقه و برجسته، جناب آقای دکتر پیام دین دوست مدیرعامل گروه بهفار و جناب آقای دکتر وحید محلاتی مدیرعامل کارخانجات داروپخش  و نیز دو تن از مدیران ارشد منابع انسانی مجرب  یعنی سرکار خانم آتنا گوهرزاده از شرکت نانو الوند از گروه سیناژن و جناب آقای حمیدرضا صمدی از کوبل دارو به عنوان افراد مطلع و با گردانندگی جناب آقای دکتر آیت عابدینی برگزار شد. در این گفتگوی جذاب و پرحرارت که استقبال و توجه شرکت کنندگان را برانگیخت ، به بررسی وضعیت کنونی مدیریت منابع انسانی در صنعت سلامت از دو نگاه مختلف پرداخته شد و به نتایج پیمایش و نظرسنجی نیز اشاراتی شد. مهمترین محورهای این گفتگو، مرور نگاه مدیریت ارشد به مقوله منابع انسانی و دانش سایر مدیران متخصص دیگر در این حوزه، تسلط مدیران منابع انسانی به سایر ابعاد کسب و کار، رفتار شرکت ها و صنعت در حال حاضر با سرمایه انسانی بود و در انتها بر لزوم حمایت مدیریت ارشد سازمان ها از فعالیتهای مرتبط و ارتقا دانش تمامی مدیران بر این مقوله تاکید به عمل آمد.

   در ادامه برنامه، ارائه سخنرانی هایی بر اساس برداشت های اولیه کمیته علمی همایش بر ابعاد جذاب و جدید در حوزه مدیریت منابع انسانی پرداخته شد. در ابتدا سرکار خانم بهاره گوهرین، نماینده متفکر برجسته آقای پیتر سنکه در فرانسه و مربی رسمی فدراسیون بین المللی کوچینگ که اخیرا در ایران تحت عنوان موسسه Coaching Ways به پرورش مربی حرفه ای زیر نظر این نهاد بین المللی می پردازند، به معرفی مقوله سازمان یادگیرنده پرداختند.

 سپس سرکار خانم مهندس شیدا جعفری، مدیرعامل شرکت آرنیک که زیرمجموعه گروه معنا است و در حوزه کانون های ارزیابی فعالیت وسیعی دارند و شخصا چندین سال است که در مقوله Employee Engagement به مطالعه و تحقیق می پردازند، در یک سخنرانی با عنوان ” خواستن یا توانستن ،مساله کدام است؟” ، به معرفی آن پرداختند.

   به دنبال آن سرکار خانم سونیا جلالی مدرس و مشاور حوزه منابع انسانی و مدیر و موسس آکادمی تخصصی مدیریت منابع انسانی، با سخنرانی ای تحت عنوان “مدیریت استعدادها” ، به بررسی رویکرد استفاده از کانون توسعه به عنوان نسل جدیدی از کانون های ارزیابی پرداختند.

  در ادامه ، جناب آقای مهندس رضا مومن خانی موسس و مدیرعامل گروه الست و مدیر سابق گروه آموزش و مدرس فعلی سازمان مدیریت صنعتی ، در صحبت خود با عنوان “آموزش فقط برای آموزش ؟” ، مروری داشتند بر مقوله اثربخشی آموزشی و به ارائه نتایج بررسی خود در این حوزه و تحت مدل اتمسفر پرداختند که موضوعی بسیار قابل تامل و تکان دهنده به نظر می رسید.

   آقای امیرعلی نوربخش ، موسس و مدیرعامل شرکت نیلارود که در حوزه مشاوره منابع انسانی و فرهنگ سازمانی و آموزش مهارتهای نرم سال هاست که با بسیاری از شرکت های بین المللی مشارکت و همکاری داشته است و اکنون نیز در کانادا با موسسه دیل کارنگی همکاری می کند، با توجه به مطالعاتی که در حوزه نوروساینس و ارتباط آن با مدیریت و رهبری و مهارتهای مورد نیاز دارد، از طریق ویدئو و تحت عنوان ” دوستی مغز وعملکرد” به معرفی این موضوع پرداختند.

  سپس آقای امیرحسین میرابوطالبی کارشناس و متخصص حوزه اقتصاد رفتاری و مترجم کتاب پاداش ، به طرح دیدگاه هایی که در این کتاب آمده پرداختند. ایشان توسط کمیته علمی همایش و بر اساس کتاب فوق العاده ای که به زبان فارسی برگردانده اند و موضوع بسیار مورد اهمیت آن، دعوت شده بودند و کتاب نیز توسط گروه روما به رسم یادبود به حضار تقدیم شد.

  به دنبال آن آخرین ارائه توسط سرکار خانم فرشته کسرایی و آقای حمیدرضا لاچین از گروه علی بابا و تحت عنوان “کار با حال خوش” صورت پذیرفت و به اهمیت به سزای موضوع به طور خلاصه پرداخته شد.

سومین پنل در اولین HR Summit

  در آخرین گفتگوی جمعی تحت عنوان ” برنامه ها و راهکارها برای بازتببین جایگاه مدیریت منابع انسانی در صنایع سلامت” ، سرکار خانم سارا قنبری ، جناب آقای دکتر حسن فرضی ، جناب آقای دکتر آریو اسدی و جناب آقای علیرضا افسریان از خبرگان و متخصصین باتجربه مدیریت منابع انسانی به عنوان کارشناسان با گردانندگی جناب آقای دکتر خسرو معصومی ، به بررسی و ارائه نظرات خود در مورد آنچه در طی روز ارائه شد و نیز برنامه ها و راهکارهای پیشنهادی خود پرداختند. اهم این راهکارها عبارت بود از: 1) اهمیت تمرکز بیشتر بر کار گروهی صنفی و فعالیت بیشتر حول محور انجمن مدیران منابع انسانی صنعت دارو که بنا شد برای توسعه آن و تغییر نام به سلامت نیز اقدام گردد.  2) اهمیت آشنایی سایر ذینفعان و مدیران با حوزه منابع انسانی و بازتعریف آن به عنوان یک هدف گروهی و نه صرفا متمرکز در واحد مربوطه و برنامه ریزی برای برگزاری احتمالی دوره های مدیریت منابع انسانی برای مدیران غیرمنابع انسانی.  3) اهمیت ارتقا دانش و آشنایی عمیق تر افراد فعال در حوزه منابع انسانی با سایر نقشهای  موجود در سازمان و تسلط بیشتر مدیران منابع انسانی به زبان کسب و کار . 4) درنظرگرفتن نقش مهم فعالان این بخش در سازمان توسط سایر ذینفعان بخصوص مدیران ارشد و حضور پر رنگ تر آنان در تصمیم گیریهای مدیریتی و جلسات مربوط به مباحث غیر مدیریت منابع انسانی.

اولین همایش HR summit، مدیریت منابع انسانی، میهمانان، اعضای هیات مدیره، سخنرانان
دکتر بابک علوی، مهندس رضا مومن خانی و اعضای هیات مدیره محترم انجمن مدیریت منابع انسانی صنعت دارو

  به طور کلی در این همایش یک روزه مباحث بسیار گسترده ای طرح شد که زمینه فعالیتهای تخصصی و گروهی بسیاری را در آینده فراهم آورد. بنا شد برای برنامه های آینده موضوعات کمتر با عمق به مراتب بیشتری بحث و بررسی گردد و از فعالان این حوزه در سایر صنایع نیز برای به اشتراک گزاری تجربیات دعوت به عمل آید. با این امید و آرزو که این شروع ، سرآغازی بر ارتقا حوزه منابع انسانی و تغییر یا اصلاح نگرش همه جانبه در فعالان حرفه ای صنعت و تبیین اهمیت آن به عنوان محور مرکزی همه تصمیمات و برنامه ها ، منحنی دوم به اشتراک گذاشته شد و از کلیه فعالان  برای پیوستن به این حرکت دعوت به عمل می آید.